Het zachte wint het
van het harde.
Het langzame wint het
van het snelle.
(Tao Te Ching)

 

Wie ben ik?


Mijn naam is Charlotte Sanders. In ben geboren in 1962, moeder van 3 kinderen en getrouwd met Arjan. Gezondheid, beweging en de samenhang tussen lichaam, ziel en geest hebben me van jongs af aan gefascineerd. Ik was altijd erg sportief (paardrijden, badminton, aikido, aerobics) èn erg bezig met levensvragen en zingeving. Dit bracht me in 1992 in contact met levensschool de Voorde (www.pulsarinspireert.nl) en in 1995 maakte ik kennis met de Yort ® (yoga+sport). Ik volgde de opleiding tot Yort-docent bij Centrum HierNuMaals in Tilburg (www.hiernumaals.nl).

In de Yort vond ik de ideale combinatie van bewegen (lichaam), voelen (ziel) en bewustwording (geest). Ik ging me fitter, blijer en vitaler voelen en ik ging steeds meer ervaren dat mijn wijsheid in mijn lichaam besloten lag. In 1999 begon ik met het geven van Yortlessen. In de loop der jaren ontwikkelde ik hierin mijn eigen vorm en vanaf 2005 ben ik me gaan specialiseren in het lesgeven aan senioren. Ik vind dit heerlijk om te doen: ouder wordende mensen op een zachte en tegelijkertijd dynamische manier in beweging brengen.

Om mijn kennis te verdiepen en mijn werkzaamheden op het gebied van lichaamswerk uit te breiden, begon ik in 2005 met de 4-jarige HBO-opleiding tot massagetherapeut bij Holos in Utrecht (www.holos.nl). In het eerste jaar ben ik opgeleid tot holistisch masseur (certificaat nov. 2006); in juni 2010 behaalde ik het diploma voor Holos Massagetherapeut. In 2007 werkte ik als holistisch masseur in een sauna. Dat gaf me de ervaring en het vertrouwen om in 2008 mijn eigen massagepraktijk vorm te gaan geven. Net zoals in het lesgeven geniet ik er in het masseren erg van om mensen via hun lichaam weer in contact te brengen met hun gevoel.

Van jezelf houden

Twee gevleugelde uitspraken van mijn zeer gewaardeerde Yort-docent Ewald Guiaux zijn: 'Je lichaam is je meest nabije partner' en 'Verbeter de wereld, begin bij jezelf'. Of zoals de Boeddha het zei: 'Op de hele wereld ben ik nog nooit iemand tegen gekomen die meer van anderen houdt dan van zichzelf. Daarom kan alleen iemand die van zichzelf houdt, liefdevolle vriendelijkheid beoefenen.' Ik zie het als een voorrecht om in mijn werk als bewegingsdocent en massagetherapeut deze boodschap uit te dragen: Hou van jezelf, hou zoveel mogelijk van jezelf. Je kunt er elk moment mee beginnen!


Namaste Webdesign