Het zachte wint het
van het harde.
Het langzame wint het
van het snelle.
(Tao Te Ching)

 

Holistische Massage


Een holistische massage is meer dan een gewone ontspanningsmassage. Door de intensiteit, het rustige tempo en de echte aandacht worden behalve het lichaam ook de diepere lagen in jezelf aangeraakt. Holistisch betekent: de mens is een eenheid van lichaam, ziel en geest. Door het lichaam aan te raken worden dus ook de geest en de ziel aangeraakt. Je komt thuis bij jeZelf.

Ik maak gebruik van verschillende vormen van massage:

  • Klassieke massage: gericht op de huid, spieren, gewrichten en bindweefsel
  • Energetische en chakramassage: gericht op het energielichaam
  • Voetreflexzonemassage: voeten weerspiegelen het hele lichaam
  • Holistic pulsing: schudden en wiegen van het hele lichaam of lichaamsdelen
  • Bindweefselmassage: rollen van de huid en het onderliggende bindweefsel

Mijn massages zijn meestal een combinatie van deze verschillende vormen, afgestemd op jouw specifieke behoeften of eventuele klachten. Ik vind het belangrijk dat je je veilig voelt, dat je kunt ontspannen en jezelf kunt overgeven aan je lichaamsgevoel. Uit je hoofd, in je lijf!

Voor wie en wanneer is een holistische massage geschikt

  • Voor mannen en vrouwen, jong en ouder
  • Als je jezelf wilt laten verwennen, even 'uit wilt rusten' en ontspannen
  • Als je veel in je hoofd zit en je lichaam meer wilt voelen
  • Als je een massage wilt waarin deskundig- heid samengaat met intu├»tie en invoelend vermogen

Behalve voor ontspanning kan een holistische massage ook bij lichamelijke of geestelijke klachten direct of indirect helpen. Achter elke klacht zit een verhaal. Dat kan zich afspelen op het fysieke vlak, bijvoorbeeld door over- of onderbelasting van spieren en gewrichten. Het kan zich ook afspelen op het emotionele, mentale, sociale of spirituele vlak. De fysieke klacht heeft dan een signaalfunctie.

Holistische massage is er niet op gericht om de klacht weg te masseren maar om je in contact te brengen met het gevoel onder de klacht. (Als je wel dieper in wilt gaat op wat je lichaam te vertellen heeft dan kan massagetherapie je daarbij helpen.)

Een holistische massage kan ook aanvulling geven of ondersteuning bieden bij behandeling door een reguliere arts of natuurgeneeskundig therapeut, bij vormen van psychotherapie of andere behandelvormen. Daarnaast is massage geschikt als vorm van 'preventief onderhoud' voor lichaam en geest. En een cadeautje voor jeZelf!

Wat zijn de effecten van een holistische massage

Door gebruik te maken van verschillende vormen van massage en deze in een langzaam tempo en met intensiteit uit te voeren, zijn er meerdere effecten op verschillende niveaus mogelijk.

Fysiek: het versoepelt de huid, het bindweefsel, de spieren en gewrichten. Massage stimuleert de ademhaling, de bloed- en lymfestroom en de werking van organen. Het versterkt het immuunsysteem, werkt pijnverminderend en 'kalmeert' het zenuwstelsel.
Emotioneel: in het lichaam opgeslagen emoties zoals angst, verdriet, woede, genot, enz. kunnen gevoeld worden en loskomen.
Energetisch: energiestromen (meridianen) worden gestimuleerd en energetische blokkades kunnen worden opgeheven.
Geestelijk: spanning en stress kunnen via het lichaam gevoeld en ontladen worden.
Spiritueel: een holistische massage kan bijdragen aan de bewustwording van wie je werkelijk bent en wat je werkelijk wil.

In zijn algemeenheid kun je zeggen dat een holistische massage het zelfregulerend en zelfgenezend vermogen van het lichaam stimuleert danwel ondersteunt.


Namaste Webdesign